Winterbanden in Nederland?

Jazeker, Een winterband bewijst zijn nut bij alle winterse omstandigheden, dus niet alleen bij sneeuw. De afgelopen 20 jaar was de gemiddelde temperatuur in Nederland van November tot April slechts rond 6 graden.

 

Als het kwik onder de 7 graden duikt en u met 100 km/u remt op een nat wegdek, staat u met winterbanden 4 meter eerder stil dan met exact dezelfde auto op zomerbanden. Dat kan het verschil zijn tussen wel of geen aanrijding!

 

Doordat het rubber van een winterband juist bij lage temperaturen flexibel blijft, heeft u in koud weer meer grip. De zomerband wordt stug en presteert daardoor slechter. Wij van Bosch Car Service van Sambeek adviseren om op tijd de winterbanden te laten monteren, voor uw veiligheid en die van ons.

 

Bovendien is het in de vroege herfst gemakkelijker om een afspraak te maken voor een bandenwissel, dan op het moment dat de Elfstedenkoorts naar een hoogtepunt gaat. Klik hier om een alvast uw afspraak in te plannen

 

Bosch Car Service - Wij doen alles voor uw Auto. Wist u dat? Het aantal ongelukken bij glad wegdek in Duitsland met 50% gedaald is sinds de winterbanden verplicht zijn?